Bingo Jackpots

Natuurlijk heeft iedere bingospeler zo zijn persoonlijke beweegredenen om te spelen. Sommigen spelen voor ontspanning, anderen spelen puur omdat het een vorm van tijdverdrijf is. Maar waarover de meeste bingospelers het met elkaar eens zijn is dat het winnen van prijzen één van de betere, zo niet het beste aspect is van spelen. In dit artikel vind je alles terug wat je moet weten over bingo jackpots.

Allereerst is het praktisch om te weten dat er 2 verschillende types bingo jackpots zijn; de gegarandeerde jackpot (fixed), en de progressieve jackpot (progressive). Het verschil tussen deze twee is dat er bij de gegarandeerde jackpot sprake is van een van te voren bepaald (statisch) jackpot bedrag. Je weet dus op voorhand al precies waar je aan toe bent en wat je in het gunstigste geval binnen kan slepen.

In het geval van de progressieve jackpot is er sprake van een dynamisch jackpot bedrag. Doordat iedereen bij het inkopen van zijn ticket een klein percentage afstaat, en bijdraagt aan het uiteindelijke jackpot bedrag, komt het er op neer dat de uiteindelijke hoogte afhankelijk is van het totaal aantal ingeschreven deelnemers. Omdat de jackpot natuurlijk maar zelden wordt gewonnen blijft dit bedrag stijgen naarmate de tijd verstrijkt, totdat er een gelukkige winnaar met de hoofdprijs vandoor zal gaan.

De grootste prijzen zijn dus te behalen in progressieve jackpot bingo games. Natuurlijk is de kans op het winnen van een grote jackpot klapper vele malen kleiner dan de kans die je hebt op het winnen van een wat meer reguliere, gematigde prijs. De oorzaak hiervan ligt hem bij bingo in het feit dat de randvoorwaarden voor grote jackpot games meestal minder gunstig zijn dan bij de games met lagere prijzen. Er wordt gespeeld met meer ballen, en de bingo moet gescoord worden in een lager aantal getrokken ballen.

Deze informatie is altijd (op voorhand) terug te vinden onder de voorwaarden van de specifieke kamer waarin je speelt, zodat je van te voren een bewuste overweging kunt maken, en je kansen reëel kunt inschatten.

Be the first to comment on "Bingo Jackpots"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*